Undervisningsmateriale om Bhutan

 

DANIDA-projekt:

Mit land er Bhutan,
Tordendragens land

Mit land er Bhutan er et projekt, hvor 80 børn fra skoler rundt om i Bhutan har skrevet 250 historier og taget 5.000 fotos af deres familier, venner og hverdag – og et udvalg af deres mange tekster og fotos er blevet til en bog på Geografforlaget, samlet af journalist Marie Thesbjerg. 

Hele projektet med bogen, websider og lærervejledning er støttet af DANIDA. 

 

Lærervejledningen til Mit land er Bhutan –Tordendragens land er udarbejdet af Torben Blankholm og kan downloades som PDF. Vejledningen består af tre dele:

Baggrund - kommentarer og vejledning til kopisider - kopiark med opgaver og aktivitetsforslag.

Lærervejledningen (PDF-fil på 3,4 mb) kan downloades her  fra Geografforlagets server.

Se også EMUs hjemmeside

Du SKAL være lykkelig - i Bhutan
 
På EMU's hjemmeside ligger der en stor undervisningsside om Bhutan for 4-6 skoleår. Hjemmesiden har mange fyldige og oplysende undersider.
 

Gå til Emus hjemmeside her.

 

Lille Emu på rejse i Bhutan
 

En af siderne bringer dagbogen fra dengang EMU drog til Bhutan for at finde lykken. Det bringer ham vidt omkring i det lille land.

 

Gå til Emus rejse-dagbog her.

 

EMU Materialeplatformen - BHUTAN


Et website med inspiration til undervisere. Sitet tager udgangspunkt i lykkebegreber og det lille land Bhutan, der ligger i himalaya.

I Bhutan arbejder man bl.a. ud fra et "Brutto National Lykke Indeks", når man skal evaluere landets tilstand. Man måler befolkningens lykke og går ikke op i materielle værdier på samme måde, som vi ofte gør det i Vesten.

Spørgsmål til undervisning: Hvordan måler Bhutanserne egentlig lykken? Og hvad bruger de disse data til?

Bhutan blev indtil for nyligt kaldt ”det sidste buddhistiske kongedømme i Himalaya”. I 2009 havde landet deres første folketingsvalg, men buddhismen er stadig centralt i bhutanesernes måde at tænke på.

Spørgsmål til undervisning: Hvad er lykken? Og hvordan opnår man lykken ifølge buddhismen? Og hvilken indflydelse har buddhismen i Bhutans regering?

 

Klik dig videre til Materialeplatformen her.


Webudstilling:  Bhutan - Tordendragen i bevægelse

 

Udstillingen handler om landet Bhutan og bhutanesisk barndomskultur. Den fokuserer på bhutanesiske børn og unges egne reflektioner over livet i et af verdens lykkeligste, men fattigste lande. Et af udstillingens formål er at formidle indblik i barndommens vilkår i hjemmet og skolen i forhold til lykkebegrebet i Bhutan.

 

BHUTAN - Tordendragen i bevægelse introducerer de besøgende for bhutanesernes skole, hjem, traditionelle religiøse liv og moderne hverdag. Formålet er at give danske børn og unge indblik i et 3.-verdens land på en kulturel korsvej, hvor deres traditionsrige kultur står over for forandring.

 

Udstillingen fortæller om, hvordan det lille buddhistiske lands vision om lykken som bruttonationalprodukt - Gross National Happiness – kan spille en afgørende rolle i hverdag og skolegang.

Udstillingen viser desuden børnenes og de unges egne reflektioner over livet i et af verdens lykkeligste men fattigste lande.

 

Lykken er indskrevet i Bhutans forfatning, der trådte i kraft ved Bhutans første demokratiske valg i 2008. I dag måler Bhutan Gross National Happiness ud fra en holistisk tankegang om at måle lykkefølelse i befolkningen på lige fod med psykisk velvære, sundhed, kultur, uddannelse, fællesskabets levedygtighed, god regeringsførelse, miljø, tidsforbrug og levestandard.

 

Med udenlandsk bistand orienterer bhutaneserne sig i dag ud i verden og søger med stor interesse inspiration til nye veje – med afsæt i deres traditionelle, buddhistiske baggrund.


Udstillingen og webudstillingen er støttet af DANIDA.

 

Klik her for at gå til webudstillingen.